dimarts, 8 d’agost del 2017

ÉS AIXÒ turismofòbia: Si denúncies que hi ha cambrers cobrant 700 euros al mes per 12 hores de treball diàries, de les que només estan donat d'alta 04:00, és que odies el turisme; si denúncies que hi ha cambreres de pis que van empastilladas a treballar per poder netejar 20 habitacions diàries a 1,5 euros cadascuna, és que odies el turisme.






Si denúncies que els guiris borratxos s'allotgen en apartaments il·legals i et vomiten teu pati, és que odies el turisme; si denúncies que el teu lloguer ha passat de 500 euros al mes a 900, perquè al propietari li és més rendible llogar l'habitatge il·legalment per dies que per mesos de manera legal, és que odies el turisme. Si denúncies que els antics petits comerços i bars de tota la vida del teu barri ara són franquícies on paguen 700 euros al mes als cambrers amb contractes parcials que es converteixen en jornades de sol a sol, és que odies el turisme.

Si denúncies que vas estudiar Turisme i vas estar vivint en dos països diversos anys per perfeccionar el teu nivell d'idiomes i que ara l'hotel on treballes de recepcionista et paga 900 euros al mes, és que odies el turisme; si denúncies que estàs fart de no poder sortir de casa teva perquè els ramats de turistes en fila índia tenen bloquejat el portal de casa teva, és que odies el turisme.

Si denúncies que hi ha una bombolla turística que ha substituït la bombolla immobiliària, sostinguda en baixos sous i expulsió de la població local de la ciutat, és que odies el turisme; si denúncies que és immoral cobrar 100 euros per una habitació d'hotel, mentre se li paga 1,5 euros per netejar una habitació a una cambrera de pis o 700 euros al cambrer que et serveix l'esmorzar, és que odies el turisme. Si denúncies que els beneficis del turisme, sector que no ha conegut la crisi i que augmenta anualment els seus beneficis en més de dos dígits, s'han de repartir de manera equilibrada entre treballadors, empresaris i ciutats turístiques, és que odies el turisme.

Si denúncies que el patrimoni històric-artístic de les nostres ciutats no suporta la pressió turística actual i que és possible que en uns anys no puguem seguir vivint del turisme perquè ens ho haurem carregat per l'avarícia capitalista, és que odies el turisme.

Si denúncies que el turisme ha de ser un sector de futur i no només de present, que els turistes mereixen visitar llocs autèntics, amb vida real, i no parcs temàtics i que els habitants locals mereixen poder conjugar viure a la seva ciutat amb el turisme, és que odies el turisme. Si denúncies que un treballador del sector turístic no pot gaudir d'una setmana de vacances a l'any perquè el salari que rep no l'hi permet, és que odies el turisme.

És el mateix que passava quan es denunciava que la bombolla immobiliària impedia que les famílies normals poguessin accedir a un habitatge digne o que la construcció estava destruint el patrimoni ambiental i el litoral del nostre país. Els que ho odien tot, menys el seu desig d'acumular beneficis a costa d'explotar recursos naturals, històrics i humans, han trobat en la "turismofòbia" la seva paraula clau per no obrir un debat serè i seriós del qual no podran sortir ben parats i que podria posar fre a la seva ànsia desmesurada per l'acumulació de beneficis a costa de la salut de dones que van a treballar drogades per poder suportar els dolors que els produeixen moure carros de roba bruta i netejar 20 habitacions en quatre hores. Turismofòbia, el teu pare.

Era el segle XX i Venècia tenia 175 mil habitants. La vida era més relaxada per a tots ells. El turisme era benvingut i els missatges càlids per als visitants no cessaven.

El panorama ha canviat tant per als visitants com per als venecians que ara sumen tot just 50 mil. ¿La raó? 30 milions de turistes els visiten anualment. Es preveu que per al 2030, Venècia sigui habitat per turistes i no pels propis venecians.

La turismofòbia es presenta sense moderació a Europa i està provocant que els vilatans no només de Venècia, sinó de moltes parts del món, detestin als turistes que arriben a visitar-los.

Els turistes ja no són ben rebuts a les ciutats que visiten, no només pel seu comportament, sinó també per la seva presència massiva. La turismofòbia es presenta quan la població local i els visitants comparteixen recursos limitats i el mateix espai públic.

L'equilibri en algun moment es trenca i generalment succeeix del costat de l'habitant que té o que protestar pel turisme massiu o canviar-se de residència perquè la vida diària amb la presència de turistes resulta insuportable.
En un estudi publicat pel diari britànic The Independent, es va evidenciar que les ciutats que són menys amigables amb els turistes tenien un motiu: la pressió que el turisme exerceix sobre ells.

A Barcelona, ​​per exemple, el turisme es va incrementar pel baix cost dels vols i les rendes il·legals de cases habitació que s'han duplicat la capacitat d'allotjament de turistes a la ciutat.

Molts dels habitants locals prefereixen fer de casa una renda per als turistes que visiten la ciutat, a quedar-se a viure aquí amb la quantitat de visitants que es tenen durant un dia.

Lamenten, d'una banda, haver d'abandonar el seu lloc de residència i de l'altra, haver de fer-ho per un turisme que no és pròpiament rendible per a la ciutat, ja que mengen i beuen al carrer, arriben en vols barats i diverses persones són les que ocupen un departament.

Ciutats com Arlington (EU), Amsterdam (Països Baixos), Santorini (Grècia) i Barcelona, ​​són part de les ciutats més hostils amb el turisme al món, en aquest estudi de The Independent.

Tot això fa també al fet que l'impacte que té per a l'habitant haver de consumir serveis que estan més orientats al turista, ho fa insostenible per a molts d'ells.

A més, el comportament del turista també deixa molt a desitjar per als habitants locals, que han assegurat que en no ser un lloc en el que ells viuen, la negligència i el maltractament a edificis o monuments històrics, de vegades és irreversible.
Els turistes ara són rebuts amb missatges agressius encara que no només dels seus habitants sinó també de les pròpies autoritats.

"Ada Colau, l'alcaldessa de Barcelona, ​​no és fan dels turistes", va assenyalar The Independent després de donar-se a conèixer que Colau ha multat persones que a través de l'aplicació Airbnb, ofereixen allotjament sense llicència turística.

Els turistes no han estat considerats per emetre algun tipus de judici respecte a l'hostilitat amb què són rebuts en aquestes ciutats en què definitivament, no volen saber ja molt d'ells. *



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS