diumenge, 5 de novembre del 2017

El antidemocràtic PP roba el vot als catalans. Tupinada preelectoral, el sentiment que ens envaeix després de conèixer les xifres gairebé definitives de precs acceptats per votar des de l'exterior en les pròximes eleccions catalanes.






Les xifres són pròpies dels pitjors tupinades electorals perpetrats en la història recent: el Cens Electoral de Residents Absents (CERA) està integrat per 1.880.026 persones amb dret a vot. Gent que ha anat a l'ambaixada, s'ha inscrit en el registre consular -perdent amb això la seva cobertura sanitària a Espanya- i que ha omplert la sol·licitud corresponent.

D'ells, han aconseguit acabar el complicadíssim procés de prec de vot tot just 115.055. Un miserable 6,11% de tot el padró electoral exterior que ha tingut la sort, o l'habilitat, de completar la gimnkana burocràtica d'aquestes setmanes. I ni tan sols ells tenen assegurat el poder exercir el seu dret al sufragi: queden els imponderables, els retards de correus, les direccions mal escrites, les distàncies dels que viuen en un poble d'Austràlia a 800 quilòmetres de l'oficina de correus important més propera. Tindrem sort si arriben a 100.000 els vots emesos en aquestes eleccions.

Des Marea Grana hem fet tot el possible per intentar trencar les cadenes imposades per aquesta Llei de Vot Pregat aprovada pel PSOE i mantinguda contra vent i marea pel PP. Amb l'ajuda de desenes de persones, amb l'empenta d'alguns mitjans de comunicació dignes de tal nom i usant l'enginy i les xarxes hem difós, informat, denunciat i animat. El resultat, a la vista està, és decebedor, per molt que hagi augmentat en un punt percentual el nombre de precs acceptats en relació a altres comicis.

No ens rendim i volem que una cosa quedi clara: això és una tupinada. No estem davant d'una situació derivada d'un error burocràtic o d'un retard logístic. No: el privar gairebé dos milions de persones del seu dret a vot en unes eleccions tan importants com les pròximes generals i fer-ho a més per enèsima vegada, només té un nom: alterar el resultat de les urnes de manera il·legal. Perquè això no és molt diferent al transport de votants o a la substitució d'urnes durant un recompte. Ens han estafat i, almenys, demanem que no es facin servir subterfugis: el 20D no estarem totes perquè no ens deixen estar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS