dimecres, 27 de desembre del 2017

Un país sense llibertat, Espanya reprimeix el dret de manifestació i de reunió dels seus ciutadans i comencen a explicar-se així com un país amb sis milions d'aturats, dos milions d'exiliats i un milió de nens malnodrits no es llança amb més assiduïtat al carrer contra les seves autoritats.







Diplomàtics de tot el món han contemplat estupefactes com Espanya reprimeix el dret de manifestació i de reunió dels seus ciutadans i comencen a explicar-se així com un país amb sis milions d'aturats, dos milions d'exiliats i un milió de nens malnodrits no es llança amb més assiduïtat al carrer contra les seves autoritats. De fet, les notes de l'OSCE són de lectura obligatòria en el món diplomàtic i es reben a les ambaixades de tots els països adscrits a la mateixa.

 Aquest organisme oficial europeu que vigila les llibertats dels països que volen corroborar la seva qualitat democràtica va haver d'emetre divendres passat un comunicat oficial des de Viena (Àustria) en el qual condemna Espanya per l'expulsió de sis diplomàtics que venien a inspeccionar la manifestació que sota el lema "Escac al Rei" pretenia protestar contra la corrupció de la Corona espanyola i l'absència d'un referèndum que la legitimi pel poble, al costat de l'exigència d'un procés constituent que consagri les principals característiques dels règims democràtics: divisió de poders, elecció directa de representants, llibertat de manifestació i reunió, etc ...

perplexitat diplomàtica
L'OSCE és avui l'organització mundial políticament més influent del planeta ia ella està adherida Espanya, el que ha deixat perplexos els diplomàtics demòcrates: "Amb 57 Estats d'Europa, Àsia Central i Amèrica del Nord, l'OSCE és la major organització de seguretat regional del món "assenyalen, i en efecte en la seva plantilla figuren els sis observadors expulsats d'Espanya: Omar Fisher, Irina Urumova, Aleksandra Dloubak, Bartlomiej Lipinski, Marcin Jezulin i Yevgenia Aretisova.

En un gest poc habitual i carregat de significat, el comunicat oficial de OSCE contra Espanya està signat pel diplomàtic eslovè Janez Lenarcic, màxim representant i director de l'Oficina encarregada de fiscalitzar les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (OSCE / ODIHR). L'ambaixador Lenarcic recorda que Espanya es va comprometre davant la comunitat internacional a garantir la llibertat de reunió i el control internacional que el verifiqui ha d'estar sempre preservat.

Amb l'arribada d'un nou Govern del PP i l'aliança estable amb el PSOE pel que fa al règim monàrquic es refereix, l'únic que ha pogut verificar l'OSCE és que "aquest canvi és sorprenent", ja que abans les autoritats diplomàtiques podien comprovar l'estat de les llibertats a Espanya "amb bona cooperació" i ara no poden, ja que els seus representants són expulsats.

Fa quatre mesos, concretament al mes de maig, el president Mariano Rajoy i el ministre García Margallo "es van comprometre a cooperar plenament" amb l'OSCE perquè els seus inspectors poguessin confirmar l'estat de les llibertats a Espanya. Després de les imatges que van inundar les televisions i diaris de mig món amb la brutal repressió de la massiva manifestació de "Envolta el Congrés", convocada per la "Coordinadora 25-S" (la mateixa associació ciutadana que va organitzar "Escac al Rei"), els diplomàtics internacionals es temien el pitjor.

I en efecte així va passar: 1.400 policies per a una xifra d'entre 2.000 i 9.000 manifestants, segons el Govern o els organitzadors, però a més detencions prèvies, identificacions massives, el tancament d'una estació de metro (Opera) per impedir l'accés, bloqueig de autobusos amb participants, etc ... Durant el passat 25-S, tot això va ser acompanyat a més de perllongades retencions a comissaria, multes, agressions policials i fins a "confiscació" de material "subversiu", ja que la Delegació del Govern de Madrid que dirigeix ​​l'encara convalescent Cristina Cifuentes al·legava que els pals de les banderes i les pancartes eren en realitat instruments preparats per "agredir" a la policia.

L'ambaixador Janez Lenarcic, però, ja no sembla creure la versió de les autoritats espanyoles a l'impedir la seva comprovació: "L'oposició sobtada per part de les autoritats espanyoles ens planteja preocupació sobre les seves intencions", diu l'OSCE en la seva nota pública, a temps que demana als polítics espanyols en el poder que "garanteixin el ple respecte a la llibertat de reunió pacífica d'acord amb compromisos de l'OSCE i altres normes internacionals de drets humans."

El fet és que per l'OSCE cada país té el seu problema i les protestes ciutadanes així ho reflecteixen, de manera que és la repressió dels governs el que el deixa en evidència. A Espanya és "la institució de la Monarquia", a Sèrbia és la igualtat homosexual, a Rússia, Azerbaidjan, Uzbekistan i Kazakhstan la llibertat de premsa, etc ...

Els espanyols són ja protagonistes dels acudits de covards a tot el món
Abans eren els italians, però ara som els espanyols els que som protagonistes de les burles i dels acudits de covards a tot el món. Davant els abusos i humiliacions que el poble espanyol està suportant dels seus polítics, sense rebel·lar-se, molts afirmen que l'espanyol és un tipus "amb els ous d'adorn". I tenen tota la raó perquè és difícil trobar en la història moderna un poble tan mans i acovardit que sigui capaç de suportar tanta ignomínia i humiliació de tan pocs polítics. Si els espanyols de les actuals generacions no aconseguim forçar als nostres polítics, autèntics polls humans, al fet que aprimin l'Estat, extirpin la corrupció, recuperin el que els seus col·legues i amics han robat i eliminin la legió de ineptes i paràsits que tenen ocupat l'Estat , fent-ho incosteable, inviable, maldestre, corrupte i indecent, passarem a la Història com una trista i menyspreable ramat de covards.

Ningú s'explica en el món de les persones dignes la passivitat bovina de milions d'espanyols que permeten que els prenguin els seus drets, ni com els ciutadans guarden silenci mentre ells són cada dia més pobres i bona part dels diners va a parar a la butxaca dels polítics lladres i els seus amics. No és fàcil entendre com el poble espanyol, que va ser d'exemplar bravura i heroic en el passat, ha pogut caure tan baix, perdent drets, pagant els impostos més injustos i desproporcionats de tot Europa i permetent que els polítics, que ni tan sols han estat capaços de conservar la confiança i el respecte dels seus ciutadans, segueixin sense castigar els corruptes que van saquejar les caixes d'estalvi i van robar els estalvis ciutadans amb l'estafa de les participacions preferents i subordinades.

En lloc de complir amb aquest deure de perseguir i castigar els delinqüents, inherent al lideratge democràtic, potser perquè alguns dels principals lladres militen en els seus propis partits, s'atreveixen a empènyer a la policia contra els que protesten, esgrimint la dignitat que diuen que "emana" de la seva condició de polítics "elegits" a les urnes.

Davant aquest festival de covardia sotmesa, el món primer s'ha sorprès i després ha començat a riure ia burlar-se dels covards espanyols que es deixen arrabassar els seus drets i s'amaguen en lloc d'impedir que ells siguin cada vegada més pobres, mentre els seus recursos van a parar a butxaques de pocavergonyes i canalles, sense que aquest atemptat suprem contra la decència i la Justícia provoqui la lògica i incontenible ira ciutadana que obligui a recular als seus botxins.

Durant els tres anys que vaig viure a Roma com a corresponsal de premsa, vaig poder comprovar com els italians admiraven el "coratge" espanyol. Vaig conèixer a un pare italià que havia ingressat als seus fills al Liceu Cervantes de Roma "perquè aprenguessin a ser valents". Estic segur que no queda avui un sol pare en el món que sigui capaç de donar als seus fills una educació "a l'espanyola", davant la por que es converteixin en menyspreables ovelles sotmeses al poder inic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS