dilluns, 12 de febrer del 2018

La dreta fatxa espanyola: L'ambaixadora d'Espanya a Brussel·les, Cecília Yuste, està lluitant perquè el govern belga prengui una posició en contra de Carles Puigdemont. Davant el silenci de Bèlgica davant del soroll polític que fa el president de la República Catalana Puigdemont, a Madrid creuen que ja és hora de desencadenar una crisi diplomàtica amb el govern Belga.







Per a un sector determinat de la dreta espanyola, una crisi diplomàtica amb Bèlgica impediria la cerimònia d'investidura que vol organitzar a Puigdemont per convertir-se en president remot de la República Catalana.

José Antonio Zarzalejos és probablement l'encarnació física d'una certa corrent de pensament que regna a la capital espanyola. Periodista en els títols conservadors més importants del país, famós escriptor de cercles dretans i proper a l'ex primer ministre José María Aznar, amic personal de Nicolas Sarkozy.

La paraula de Zarzalejos pesa, perquè és compartida per molts esperits de la intel·lectualitat madrilenya. Ahir, al ultraconservador diari El Confidencial, José Antonio Zarzalejos lamenta que Bèlgica no prengui mesures contra Carles Puigdemont. L'expresident de Catalunya, que resideix a Brussel·les des de fa més de tres mesos, continua amb les conferències de premsa a la capital belga, es reuneix setmanalment amb els seus amics separatistes. Sobretot, Puigdemont preveu, a priori la setmana vinent, una investidura que el convertiria, des de Brussel·les, en president de la República de Catalunya. Els diputats i alcaldes de la independència farien el viatge per formar una Assemblea d'electes i declarar triomfant a Puigdemont President del Consell de la República Catalana. Els separatistes no oculten el seu desig d'humiliar i ridiculitzar Espanya des de Bèlgica en induir al president de Puigdemont.

silenci belga

L'ambaixadora d'Espanya a Brussel·les, Cecília Yuste, està lluitant perquè el govern belga prengui una posició en contra de Carles Puigdemont. En el seu pamflet, José Antonio Zarzalejos s'entristeix pel fet que l'executiu belga opta per un silenci ensordidor. El primer ministre Charles Michel es troba en una situació política incòmoda, governa el país amb els nacionalistes flamencs que obertament donen suport a Carles Puigdemont. Prendre una posició en contra de l'ex president de Catalunya podria obrir una crisi política que trenqui al govern belga. Llavors, Charles Michel guarda silenci i es limita a veure que el líder català és un ciutadà com els altres.

El jutge del Tribunal Suprem que investiga el cas contra Puigdemont va retirar l'ordre d'arrest europea al desembre passat, davant el fet que els tribunals belgues no anaven a extradir l'expresident. Avui, igual que amb tots els europeus que viuen a Bèlgica, Puigdemont s'aplica la Directiva 2004/38, que estableix que si no hi ha motius d'ordre públic, seguretat pública o salut pública, és impossible expulsar un ciutadà del país.

soroll català

Davant el silenci de Bèlgica davant del soroll polític que fa Puigdemont, els sectors més conservadors de Madrid creuen que ja és hora de desencadenar una crisi diplomàtica amb el govern.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS